På stranden

20190129_152232

 

Vi har hittat ett fint strandställe en 5 minuters moppestur från oss. Där finns restaurang, solstolar (5kr/st), lekpark (liten), dusch och allt man behöver. Livia har hittat en kompis som är kring 4 år och är thailändska. Jag frågade om hennes namn med glömt det, något i stil med Pao-Kaa, jag ska fråga igen. Hennes mamma jobbar som servitris i restaurangen och under tiden leker flickan, kollar youtubeklipp, äter glass och så mycket som helst det turistbarnen gör. En dag satt Livia och flickan och målade gipsfigurer tillsammans och hade det trevligt.

20190126_144605

Livia tar selfie med sin nya kompis

Det är skönt att det finns så mycket soltak överallt så vi som inte badar i havet (jag och Livia) kan hitta på annat. En annan dag satt vi och gjorde läxan över en tallrik pommes i restaurangen. Igår kom vi vid 14 tiden och då var det flera svenska familjer där. Någon hade slagit på en bandspelare i lekparken och det kändes som afterschool beachparty eftersom alla barnen dansade i sanden, både thailändska barn och svenska.

Adrian hade fullt upp med att tävla med vågorna. Han vann tydligen med 19,5 – 19. Cirka 2h tog matchen. Under tiden har han nog blivit ett med havet och räknat ut ett och annat vad gäller olika vågor. Lillebror har promenerat omkring på stranden och utforskar varenda snäcka han hittar. Sanden känns ovanlig och det märks på han när han sätter ner fötterna att han tycker något om sanden.

 

Eftersom vi kom senare än vanligt så stannade vi kvar ända tills de flesta andra åkt och åt middag. Adrian började rita upp en labyrint och vi lekte labyrint som på TV med Taurus som jagade.

20190129_172914

Vem ska vara Taurus?

Den andra familjen som var kvar kom och också och lekte. Tänk att det finns så mycket roligt att göra på en strandremsa. De ritade en längdhoppningsbana och mätte hur långt de kunde hoppa. Säkert en tävling med poäng om man frågar Adrian. Det var svårt att få med dom från stranden men till sist i solnedgång brummade vi hemåt igenom palmskogen på moppen glada och nöjda.

Lämna en kommentar